Hollanda’da Umudu Tükendi, Çareyi Ana Vatanında Buldu
Hollanda’da yaşayan ve safra kesesinde kötü huylu kitle olduğu düşüncesiyle ’ameliyat edilemez’ denilen 50 yaşındaki Namiye Er, Holllandalı doktorların "Türkiye’ye gitmene gerek yok. O zamanını evde ç...
Hollanda’da yaşayan ve safra kesesinde kötü huylu kitle olduğu düşüncesiyle ’ameliyat edilemez’ denilen 50 yaşındaki Namiye Er, Holllandalı doktorların "Türkiye’ye gitmene gerek yok. O zamanını evde çocuklarınla geçir, az bir ömrün kaldı" sözlerini dinlemeyip tam 3 bin 581 kilometre yol kat ederek İzmir’e geldi. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla safra yolları yeniden yapılan Er, taburcu edilerek Hollanda’ya döndü.
Hollanda’da yaşayan 50 yaşındaki Namiye Er, safra yollarında tıkanıklık tespit edilince pek çok doktora başvurdu. Ancak doktorlar safra yollarındaki tıkanıklığın açılamayacağını, ilaç tedavisi verilebileceğini, ilaç tedavisi verildiğinde de ömrünün sınırlı olduğunu belirtti. Yapılan tetkiklerde safra yollarında tümör olduğu söylenerek ameliyata karar verilse de tümörün çok ileri olması sebebiyle ameliyattan vazgeçildi. Çaresizce kendi imkanlarıyla araştırma yapmaya başlayan Er, Türkiye’de safra yolu kanserinin İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ünal Aydın tarafından tedavi edilebildiğini öğrendi. Er, Türkiye’de tedavi şansının olduğunu doktorlarına açıkladığında ise, "Türkiye’ye gitmene gerek yok. O zamanını evde çocuklarınla geçir, az bir ömrün kaldı" cevabını aldı. Doktorlarını dinlemeyip Türkiye’ye gelen ve Doç. Dr. Ünal Aydın’a başvuran Naime Er, yapılan ön tetkiklerden sonra ameliyat şansı verilebileceğini öğrendi. Başarılı bir ameliyatla safra yollarındaki tümör ve tıkanık bölge çıkarılarak ince bağırsaktan yeniden safra yolları yapılan Er, taburcu edilerek Hollanda’ya döndü.
"MASADA KALIR DEDİLER"
Yaşadıkları süreci anlatan Namiye Er’in oğlu Harun Yıldırım, "Hollanda’da annemi ameliyat etmek için aldıklarında karın içerisindeki tümörün yayıldığını, organların birbirine yapışık olduğunu söylediler. Bu nedenle ameliyatın çok riskli olduğunu, ameliyata devam ederlerse masada kalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirttiler. Ünal Hocayı internetten araştırdık, kendisine güvenip Hollanda’dan geldik. Sağ olsun güvenimizi boşa çıkarmadı. Annem bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde eski günlerine geri döndü. Artık gülümsüyor, en önemlisi hayata umutla bakıyor. Ünal Aydın ve ekibine verdiği hizmet için teşekkür ediyoruz" dedi.
"ARTIK AVRUPA’DAN TEDAVİ İÇİN GELİYORLAR"
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ünal Aydın safra yolu kanserinin (klatskin tümör) tehlikeli bir tür olduğunu, ameliyat şansı verebilmenin bu tür hastalar için çok büyük avantaj sağladığını kaydetti. Aydın, tedavi sürecini şöyle anlattı:
"Hastamız geldiğinde safra yollarının tamamen tıkanmış olduğunu gördük. Başarılı bir ameliyatla safra yollarını tamamen temizleyerek yeniden ince bağırsaktan safra yolu yaptık. Bundan sonraki süreçte de çok hızlı bir şekilde toparlanacak ve hızlı bir şekilde de ilaç tedavisi başlamış olacak. Türkiye tıp alanında, özellikle cerrahi alanda çok gelişmiş bir ülke. Gördüğünüz gibi eskiden vatandaşlarımız Avrupa’da tedavi olmaya giderken şimdi Avrupa’daki vatandaşlarımız ülkemize tekrar tedavi olmak için geri geliyorlar. Bu durum Türkiye’deki tıbbın ne kadar gelişmiş olduğunu göstermesi bakımından çok önemli ki; özellikle safra yollarıyla ilgili problemlerde bizim merkezimiz çok dikkat çekiyor. Yurt dışından birçok hasta gelip tedavilerini oluyorlar. Vatandaşlarımızın sağlığına yeniden Türkiye’de kavuşabilmesi ve ana vatanına olan güveninin artması bakımından önemli diye düşünüyorum."
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.