Çok Sevdiği Dans, Yatağa Bağımlı Yaptı
Antalya’da yaşayan 27 yaşındaki Emre Kara’nın son break dans antrenmanı acıyla son buldu. Dansçı Kara, dans hareketi için yükseldiği tramplenden mindere başının üzerine düştü ve boynu kırılınca felç k...
Antalya’da yaşayan 27 yaşındaki Emre Kara’nın son break dans antrenmanı acıyla son buldu. Dansçı Kara, dans hareketi için yükseldiği tramplenden mindere başının üzerine düştü ve boynu kırılınca felç kaldı. Yatağa bağımlı kalan ve sadece kafasını sağa solan çevirebilen ancak konuşamayan Kara, sıvı gıdalarla beslenebiliyor. Maddi durumu yetersiz kalan Emre Kara’nın ailesi çocuklarının yeniden sağlığına kavuşabilmesi için acilen evde fizik tedavi almasını istiyor.
Antalya’da yaşayan mobilya işçisi Mehmet Kara ve ev hanımı Ürkiye Kara’nın 3 çocuğundan en küçüğü olan 27 yaşındaki Emre Kara, 25 Mart 2015 tarihinde YGS sınavının ardından arkadaşları ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) içindeki çadıra dans antrenmanına gitti. Beş yıldızlı bir otelde teknik servis bölümünde çalışan Emre Kara, boş zamanlarında break dans ile uğraşıyordu. Emre olay günü, yaklaşık 1.5 metrelik tramplenden zıplayarak ters takla ile mindere boynunun üzerine düştü. Yaklaşık 30 saniye bulunduğu yerden kalkamayan Emre’nin arkadaşları şaka yaptığını sandı.Kara’nın, "Boynum kırıldı hissetmiyorum hiç bir yerimi" demesi üzerine hemen 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Acil olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Emre’nin boynun kırıldığı ve omuriliğindeki disklerin kaydığı belirlendi.
35 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI
Hastanede 35 gün yoğun bakımda kalan Emre, yatağa bağımlı kaldı. Boynunda C4 ve C5 kemikleri kırık olan Emre, solunumunu ise boğazına takılı olan özel bir solunum cihazı ile sağlamaya başladı. İki ay önce hastaneden taburcu edilen Emre’ye doktorları evde fizik tedavi alması gerektiğini söyledi. Emre’nin tedavisi ailesinin imkanları ile evde yapılmaya başlandı ancak aile bu süre içinde maddi yetersizlik yaşamaya başladı.
BABA İŞTEN ÇIKARILDI
Tüm birikimini oğlunun tedavisine harcayan baba Mehmet Kara, sık sık izin alması nedeniyle iki ay önce işten çıkartıldı. Bir oğulları da askerde olan Kara ailesi, Emre’nin tedavisi için gereken aylık 6 bin lirayı bulamayınca, yetkililer ve hayırseverlerden yardım beklemeye başladı. Baba Kara, "Oğlumun hastalığı nedeniyle sık sık izin aldığımda dolayı işime son verildi. İki aydır çalışamıyorum. Onları Allah’a havale ediyorum. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Oğlumun biri Gelibolu’da askerliğini yapıyor. Evde kimse çalışamadığı için maddi sıkıntı çekiyoruz. Emre’nin acilen fizik ve psikolojik tedavi almasını istiyoruz. Duyarlı kişilerin yardımcı olmasını istiyoruz. Emre için yapılabilecek her şey bizim için çok önemlidir" dedi.
OMURİLİKTE HASAR
56 yaşındaki baba Kara, oğlunun iş haricinde spor ve dansla ilgilendiğini anlatırken, Emre’nin 15 Mayıs 2015 tarihinde tramplenden yükselip takla atarken boynunun üzerine düştüğünü söyleyerek, "Minderin sert ya da Emre’nin düşme şeklinin yanlış olması nedeniyle boynundaki C4 ve C5 kemiklerinde kırılma oldu. Omurilikte hasar meydana geliyor. Omurilikteki hasarın boynunun tam bilmediğimiz için kötümser bakmıyoruz. 5 hafta yoğun bakımda kaldık. Emre şu an solunum cihazı ile boğazından nefes alıyor. Bir bebek gibi bakımını yapıyoruz. Boyun kısmından aşağısında felç oluşmuş durumda. Fizik tedavinin sonrasında geriye dönebilecek bir rahatsızlığı olabilir. Emre’nin sadece boyun ve yukarısı oynuyor. Alt kısmında hareket yok" dedi. Emre’nin sıvı gıdalarla beslendiğini belirten baba Kara, şunları söyledi:
"Çorba meyve suyu yoğur tarzı sıvı gıdalarla besliyoruz. Emre hastaneden taburcu edilirken kısa sürede fizik tedaviye başlanılması gerektiği söylendi. Psikolojik tedaviye ihtiyacımız var. Emre şu an solunum cihazına bağlı olduğu için ve tam anlamıyla fizik tedavi yapılamıyor. Öncelikle Emre’nin boyun kısmındaki kemiklerin doğal şekliyle düzelmesi ve normal solunum alması gerekiyor. Şu anda Emre’nin evdeki fizik tedavisini yeterli olmasa da biz yapmaya çalışıyoruz. Özel bir fizik tedavi alsa seansının yaklaşık 200 lira olduğunu öğrendik. Bu da ayda 6 bin lirayı buluyor. Bunu da maddi olarak karşılamamız mümkün değil."
ACILI ANNENİN GÖZYAŞLARI
Oğlunun taburcu olur olmaz fizik tedavi olması gerektiğinin altını çizen gözü yaşlı anne Ürkiye Kara, "Emre’nin taburcu olmasının üzerinden 3 ay geçti. Profesyonel bir fizik tedavi almadı. Oğlumun acil şekilde fizik tedavi alması gerekiyor" dedi. Anne Ürkiye Kara, hayat dolu olan oğlunun yatağa bağımlı olması karşısında gözyaşlarını tutamadı.
ARKADAŞLARI ŞAKA ZANNETTİ
Olay günü Emre’nin yanında bulunan en yakın arkadaşı Batuhan Ulusu ise, 15 Mart 2015 günü girdikleri Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın(YGS) ardından antrenman amaçlı Akdeniz Üniversitesi içindeki çadıra geldiklerini anlattı. Emre’nin zıplayarak takla attığını ve ardından minderin üzerine düştüğünü söyleyen Ulusu, "Yerden 30 saniye kadar kalkmadı. Şaka yapıyor sandık. Ses gelmiyordu. Çevirdiğimizde gözleri kapanmak üzereydi. Bize, ’Boynum kırıldı hissetmiyorum hiç bir yerimi’ dedi. Hemen 112’yi aradık. Sonra bir daha kalkamadı. Emre çok yakın arkadaşım. Olaydan sonra artık ben de dans etmiyorum" dedi. Emre’nin tedavisi için maddi desteğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Ulusu, tek isteğinin arkadaşının sağlığına kavuşması olduğunu kaydetti.
Yaklaşık 85 gündür yatağa bağımlı kalan Emre Kara’nın geriye dans ettiği görüntüleri kaldı.
Emre’yi hem iş hem de dans arkadaşları bir gün bile yalnız bırakmıyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.