2 Yılda 43 Kilo Verdi
121 kilo olan Aysel Çakmak, doğru beslenme programı ile 2 yılda 33 kilosu yağ olmak üzere toplam 43 kilo verdi. Aldığı kilolar nedeniyle obezite hastalığına yakalanan ve tedavi için Aliağa Toplum Sağl...
121 kilo olan Aysel Çakmak, doğru beslenme programı ile 2 yılda 33 kilosu yağ olmak üzere toplam 43 kilo verdi. Aldığı kilolar nedeniyle obezite hastalığına yakalanan ve tedavi için Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimi’ne müracaat eden Çakmak, Uzman Diyetisyen Ebru Doğanay’ın uyguladığı beslenme tedavisi ile aşırı kilolarından kurtuldu.
121 KİLODAN 78 KİLOYA İNDİ
Eski Foça’da ikamet eden ve 1980 yılında yaptığı doğum sonrası hızlı bir şekilde kilo almaya başladığını ifade eden 56 yaşındaki Aysel Çakmak, zayıflama sürecini şöyle anlattı: "Doğumdan sonra nedenini bilmediğim bir şekilde kilo almaya başladım. Son olarak 121 kiloya kadar çıktım. Aldığım kilolar yüzünden sağlık sorunları yaşamaya başladım. Yürüme konusunda, merdiven çıkmada, otobüse binmede zorluklar yaşıyordum. Kızımın ısrarları üzerine diyetisyene başvurmak istedim. Troid tedavisi gördüğüm endokrin uzmanı doktorum diyet konusunda bana Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi’ni tavsiye etti. 2 yıl önce buraya müracaat ettim. Burada Uzman Diyetisyen Ebru Doğanay’ın verdiği beslenme programı ile tedaviye başladım. 2 yıl önce 121 kilo ile başladığım diyet programıyla 43 kilo vererek bugün 78 kiloya kadar indim. Verdiğim kilolar sayesinde yaşadığım bir sağlık sorunlarını ve günlük yaşamdaki sorunlarımı da atlattım"
ALİAĞA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ OBEZİTE BİRİMİ’NDEN KİŞİYE ÖZEL DİYET PROGRAMI
Kişiye özel beslenme programları hazırladıklarını belirten Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimi Diyetisyeni Ebru Doğanay ise uyguladıkları tedavi süreci ile ilgili şunları söyledi: "Hastalarımızı Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimine kabul ederken hastalarımızdan birtakım kan tahlilleri istiyoruz. Aile hekimlerinin yönlendirmesiyle bu kan tahlilleri yapılıyor. Tahlillerin sonuçlarına göre hastamıza dosya açıyoruz. Hastalarımız her ay rutin olarak kontrole geliyor. Belirli aralıklarla da kan tahlillerini tekrarlıyoruz. Hastanın diyabet, açlık kan şekeri, kolesterol, hipertansiyon veya kalp rahatsızlığı gibi rahatsızlıklarını da takip altında tutuyoruz. Diyet yapmanın kan değerleri üzerine olan etkilerini değerlendiriyoruz. Kişiye özel beslenme planı hazırlayarak ve yine kişiye özel hedef kiloyu belirleyerek programımızı hazırlıyoruz. Çünkü her insanın diyete olan tepkisi ayrıdır. Her metabolizma birbirinden farklıdır. Bu nedenle ufak fakat sağlam adımlar atarak kalıcı bir zayıflama programı yapmayı amaçlıyoruz."
Obezitenin tansiyon, kanser, diyabet, kalp ve damar hastalığı gibi birçok hastalığa zemin hazırladığını vurgulayan İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Sibel Argın, sağlıklı bir yaşama kavuşmak için verdiği mücadelesinden ve başarısından dolayı Çakmak’a başarı belgesi verdi. Argın, obezite ile mücadeleyi ilke haline getiren başta Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Özkan Orhun’a ve Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi personeline de İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü adına teşekkür ederek başarı belgesi takdim etti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.