Yetim, Öksüz Ve Muhtaç Asker Çocuklarına Maaş Müjdesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, doğum yapan annelere yardım sisteminin tamamlandığını, 15 Mayıs’tan itibaren başvuruların alınacağını açıkladı. İslam, ayrıca yetim, öksüz ve muhtaç as...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, doğum yapan annelere yardım sisteminin tamamlandığını, 15 Mayıs’tan itibaren başvuruların alınacağını açıkladı. İslam, ayrıca yetim, öksüz ve muhtaç asker çocuklarına bağlanacak aylığın Haziran’dan itibaren verilmeye başlanacağı müjdesini verdi. Bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Sakarya’da, Erenler Belediyesi ziyaretinin ardından Aile Paketi kapsamında yasalaşan doğum yapan anneye devletten altın yardımı ve yurt dışında ‘aile ataşelikleri’ kurulması hakkında açıklama yapan Ayşenur İslam, ayrıca, yetim ve öksüz çocuklara yardım ödemelerinin Haziran’da başlayacağı müjdesini verdi.
15 MAYIS’TAN İTİBAREN BAŞVURULAR ALINACAK
Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından usul ve esaslarla ilgili çalışma yaptıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar bitti. Artık hazırız, sistemi girebiliyoruz. 15 Mayıs’tan itibaren başvuruları alacağız. İlk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üç ve sonraki çocuklar için 600 TL bir doğum hediyesi ödememiz olacak. 15 Mayıs’tan önce doğanlarda 15 Mayıs’tan sonra kaçıncı çocuk olduğunu belirlemede göz önünde bulundurulacak” dedi.
GURBETÇİ ANNELER KONSOLOSLUKLARA MÜRACAAT EDECEK
Yurt dışında yaşayan gurbetçilerinde bu hediyeden faydalanacağını belirten İslam, “Yurt dışında konsolosluklarımıza müracaat edebilecek annelerimiz. Yurt içinde de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmetler merkezlerimize müracaat edebilecekler. İlerleyen zamanda sistemlerimiz geliştikçe bu ödemeleri hastanelerde yapmak için bir takım planlar yapıyoruz” diye konuştu.
“TEK KRİTER TÜRK VATANDAŞI OLMAK”
Doğum yardımı almanın tek kriterinin Türk vatandaşı olmak olduğunun altını çizen İslam, “Annelere yapılan bir yardım, başka hiçbir kriteri yok. Tüm Türk vatandaşı anneler doğum yardımına 15 Mayıs’tan sonra hak kazanmış olacaklar” ifadelerini kullandı.
Yurt dışında ‘aile ataşelikleri’ kurulması konusunda açıklama yapan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışmaları tamamladık. Yurt dışında 20 adet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkezleri kuruyoruz. İlk merkezi Düsseldorf’ta kuracağız ve tüm Almanya’ya buradan hizmet vermeye çalışacağız. Bu merkezimizde sosyal hizmet görevlilerimiz, psikologlarımız çeşitli hizmet elemanları bulunacak. Onlar bize doğrudan yapılan müracaatları gerek bizim tespit ettiğimiz sorun alanlarını iyileştirmeye ve Türk annelerine rehberlik etmeye çalışacağız.”
YURT DIŞINDA TÜRK VATANDAŞLARINDAN ALINAN ÇOCUKLARIN AİLELERE VERİLMESİ
Yurt dışında yaşayan vatandaşların en çok şikayetlerinden birinin de ailelerinden alınan çocuklarla ilgili olduğunu ifade eden İslam, “Şuan planımız, bizim vatandaşlarımızdan alınan çocukların Türk veya Müslüman koruyucu ailelere verilmesini sağlayabilmek noktasında destek ve rehberlik yapmak olacak. Ama ilerleyen süreçte ülkelerin makamları ile birlikte çalışarak Türkiye’deki gibi çocuk evleri sistemini, sevgi evleri sistemini bu ülkelerde de Sivil Toplum Kuruluşları marifetiyle başlatabilir miyiz ve orada ailesiz kalmış çocuklarımızı bu tür evlerde bakıp büyütebilir miyiz diye çalışmalar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
YETİM, ÖKSÜZ VE MUHTAÇ ASKERLERE AYLIK 100 TL
Bakan İslam, Türkiye’de muhtaç ve yoksul durumda olan tüm yetimlere, öksüzlere ve yine muhtaç durumda olan tüm asker çocuklara aylık maaş bağlanması konusunda müjde verdi. Programın çok yeni olduğunu belirten Bakan İslam, “Sayın Başbakanımızın talimatı doğrultusunda yaklaşık 7-8 ayda çalışmaları tamamladık. Önümüzdeki hafta inşallah bu hizmetten faydalanacak olan vatandaşlarımızla irtibata geçmeye, onlardan müracaatları almayı planlıyoruz. Haziran’da ilk ödemelere başlamayı planlıyoruz. Yetim, öksüz ve muhtaç asker çocuklarına aylık 100 TL maaş bağlayacağız” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.