OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi İzmir’de Açıldı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de ilk olarak İzmir’in Seferihisar ilçesinde eğitime başladı. Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık Akkum...
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de ilk olarak İzmir’in Seferihisar ilçesinde eğitime başladı. Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık Akkum mevkisinde tahsis edilen 4 dönüm arazi üzerine Türkiye’de ilk kez inşa edilen merkezin açılışına, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevilhan Mennan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Hüseyin Akan, eğitime başlayan merkez hakkında bilgi verdi. Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde, birçok eğitim ve seminerlerin düzenleneceğini ifade eden Akan, "Okumaya, düşünmeye, yazmaya talip kişileri arıyoruz. Daha önce bu yoldan geçmiş kişilerle bu taliplere ustalık etmek istiyoruz. Türkiye’nin ilk sakin şehrinde böyle bir okulun olması son derece doğru oldu diye düşünüyorum. Burada ulusal, uluslararası yaratıcı yazarlığa yönelik birçok eğitim ve seminer olacak. Bunun dışında burada dört süit odamız var. Şairlerimiz, yazarlarımız burada misafirlerimiz olsun. Bu sakinlikte, bu dinginlikte, bu eşsiz coğrafyada eserlerini üretsinler istiyoruz" diye konuştu.
Rektör Hüseyin Akan, yazarlık merkezinin Seferihisar için önemli olduğu vurgusunu yaparak, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.
"İLÇENİN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİNİ TAHSİS ETTİK"
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, uzun yıllara dayanan bir hayallerinin gerçekleştiğini kaydetti. Soyer, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesinin öncülük yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu buluşmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaratıcılık bu çağın en belirleyici özelliği. Amerikan patent enstitüsüne bir yılda 6 bin başvuru yapılmış. Binlerce proje geliştiriliyor ve bunlar hayat buluyor. Çok hızlı dönüşen bir dünyadayız. Bu dünyada farklılık oluşturan şey yaratıcı oluşumuz. Ne kadar yaratıcı olursak o kadar zenginleşiyoruz, gelişiyoruz. Özellikle yazarlığın her dalında yaratıcılığın geliştirilmesi en önemli ihtiyaçlardan biri. Bu merkez bu konuda eğitim görmek isteyenlerin önünü açacak, onların yeteneklerini, kapasitelerini geliştirecek olanaklar sunmak için var. Biz, Seferihisar Belediyesi olarak ilçenin en güzel yerlerinden birini tahsis ettik. Ondokuz Mayıs Üniversitesi de çok büyük fedakarlıkla oradan buraya tüm imkanlarını seferber etti. Bundan sonra bu binayı yaşatmak, daha donanımlı daha yaratıcı yeteneklerin çıkmasını sağlamak için hep birlikte çalışacağız. Okulun tamamlanması ve ilçeye kazandırılması nedeniyle başta rektör hocam Hüseyin Akan olmak üzere tüm Ondokuz Mayıs Üniversitesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum."
YAZARLIK MERKEZİNDE NELER YAPILACAK?
Seferihisar Sığacık’taki merkezde, yazarlıkla ilgili roman, hikaye, şiir, senaryo gibi farklı başlıklarda eğitim düzenlenecek. Türkiye’de ilk olan merkezde, aynı zamanda konuya ilişkin ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar açılacak. 1 Haziran itibariyle başlatılan atölye çalışmalar kapsamında, bir çok ülkeyle de iş birliği yapılacak.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.