MHP'de kurultay yapılacak!
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi atanacak 3 kişilik kayyum ile MHP'nin kurultaya götürülmesine karar verdi
MHP'li muhaliflerin açtığı davada, mahkeme kayyum niteliğinde 3 kişilik "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi.
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde, sadece davacı muhalifler ve avukatları ile MHP'nin avukatlarının katıldığı duruşma sona erdi.
Duruşma sonunda hakim, muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebinin kabulüne karar verildiğini açıkladı.
MHP ÜST MAHKEMEYE GİDECEK
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kararı doğru bulmadıklarını söyledi ve üst mahkemeye gideceklerini söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Mahkemenin bugün vermiş olduğu kararı hukuk adına isabetli bir karar ve sonuç olarak görmüyoruz. Türkiye'de hukuk yolunun tükenmemezliğini de göz önüne aldığınızda bu kararı temyiz edeceğimizi bir üst mahkemeye götüreceğimizi şimdiden alenen ifade etmek isterim" dedi.
SİNAN OĞAN: İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATACAĞIZ
MHP'li Sinan Oğan, "Devlet abinin bütün adayları çağırıp bir danışma mekanizması yapmasını bekliyoruz" dedi.
MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Sinan Oğan karara ilişkin, "Birleşmeler zannediyorum ikinci, üçüncü turda olacak. Üçüncü turda en çok oyu alan kazanacaktır. Birleşmeler muhakkak olacaktır. Biz kendimize ülkücü harekete güveniyoruz. Allah nasip ederse, kurultaydan başarı ile çıkacağımızı düşünüyoruz. Devlet abinin bütün adayları çağırıp bir danışma mekanizması yapmasını bekliyoruz. Kurultayımızda asla bir kavga olamayacaktır. İktidar yürüyüşü için hazırlıklarımıza başlayacağız" diye konuştu.
MAHKEME GERGİN BAŞLADI
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesindeki davaya taraflar dışında kimsenin alınmamasına karar verildi. Kararın ardından izleyiciler ve güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir gerginlik oldu. Mahkeme, MHP'de kurultay yapılmasına karar verdi.
DAVA SÜRECİ
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açmıştı.
Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti.
AVUKATLAR TALEPLERİ REDDETTİMİŞTİ
Dava dilekçesi, 12 Şubat Cuma MHP Genel Merkezine ulaşmıştı.
MHP'nin avukatlarınca dava dilekçesine 3 Mart'ta cevap verilmiş, usul ve esasa ilişkin itirazlarda bulunularak, dava dilekçesinin kabul edilmediği bildirilmişti.
Muhaliflerin avukatları da buna 9 Mart'ta yazılı cevap göndermiş, davaya bakma görevinin sulh hukuk mahkemesine ait olduğunu, genel merkezin partinin olağanüstü kongreye davet edilmesi hususunda takdir yetkisinin bulunmadığını savunmuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.