İBB Cep Trafik, Daha Fazla Akıllandı
İstanbul’daki vatandaşların en çok kullandığı cep telefonu uygulaması olan ‘İBB Cep Trafik’ yapılan güncellemeler sayesinde, daha fazla bilgiye erişme imkanı sağladı. Uygulama hakkında bilgi alan, İst...
İstanbul’daki vatandaşların en çok kullandığı cep telefonu uygulaması olan ‘İBB Cep Trafik’ yapılan güncellemeler sayesinde, daha fazla bilgiye erişme imkanı sağladı. Uygulama hakkında bilgi alan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Kentte yaşayanları bu yapılan yenilik hakkında bilinçlendirmemiz lazım” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü tarafından İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak için kurulan ‘İBB Cep Trafik’ uygulaması üzerinde güncellemeler yapıldı. Afet Koruma Merkezi Müdürlüğü’nde (AKOM) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Tobpaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda yapılan yenilikler tanıtıldı. Karşılıklı diyaloglar halinde geçen toplantı da İBB Cep Trafik hakkında düşünceler ve yapılabilecek başka yenilikler masaya yatırıldı.
‘İBB CEP TRAFİK’ DAHA ZENGİN İÇERİKLİ
Güncellenen uygulamayla, İstanbul’un kent trafiğini etkileyen hava, asfalt ve yol durumu yola konulan sensörler sayesinde izleme imkanı sağlandı. Harita yoğunluğunun, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşma imkanı, İSPARK’ların doluluk oranlarını görme olanağı sağlandı. İstanbul’un birçok noktasına koyulan hız ölçen sensörler ve canlı yayın trafik kameralarının sayısı arttırılarak, daha istikrarlı veriler elde edilmesi sağlandı. Harita üzerinde, başlangıç ve bitiş noktaları seçilerek, arabayla en kısa mesafenin hesaplanması sağlandı. Bir diğer yenilik ise, kullanıcılara ister standart harita üzerinden isterler ise uydu haritası üzerinden uygulamayı kullanabilme imkanı oluşturuldu.
“KENTTE YAŞAYANLARI BİLİNÇLENDİRMEMİZ LAZIM”
Kentte yaşayan vatandaşları bilinçlendirmemiz için uygulanmasın önemine değinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bütün belediyelerin olduğu gibi İstanbul’unda ulaşım en büyük sorundur. Bunu çözmek için bir takım çözüm yollarını yapmaya çalışıyoruz. Kent kullanımı daha önemli, şehirde yaşayanlar bilinçli kullanmalarını sağlamamız lazım. Zamanı çok daha iyi kullanmamız için vatandaşlara daha iyi imkanları vermemiz gerekiyor” diye konuştu.
“ULAŞIM SORUNUN METROLAR YAPMAKLA, SİSTEMLER KURMAKLA DEĞİL, HALKI BİLİNÇLENDİRMEYLE ÇÖZEBİLİRİZ”
Ulaşımda her belediyenin sorun yaşadığını söyleyen Topbaş, “Biz demek ki teknolojiyi en iyi kullanan akıllı belediyecilik olarak öncülük etmekteyiz. Bunu yazılımlar sağladı. Kentte yaşayanlar günlük yaşamda elindeki telefonlar olmak üzere kendisine yolu görerek plan yapıyor. Bizim çokça metrolar yapmamız değil, sistemler kurmamız değil, bunları doğru kullanmayı sağlamalıyız. Bizi başarıya bunlar götürür. Bir vatandaş hangi istasyona gitmesi gerektiğini, hangi ulaşım sistemini kullanması gerektiğini ve hangisini iyi olduğunu görüp tercih yapabilecek. Yani vatandaşlar bu sistemi yani her şeyi görerek tercihlerini ona göre yapacak” şeklinde konuştu.
“KENTTE YAŞAYAN İNSANLARI YOLLAR AÇISINDAN OLUŞAN ALIŞKANLIKLARI YERİNE AÇIK YOLLARI TERCİH ETMELİ”
Vatandaşların kendi tercihlerinin yerine gidecekleri yeri kodlayıp açık yolu tercih etmeleri gerektiğini dile getiren Topbaş, “Kent yaşamında olan insanların belirli bir alışkanlıkları vardır. Bireysel araç kullanan herkes taksiciler dahil araca biner binmez hemen kodlayıp yola devam etmeli. Yani her zaman bildiği yoldan yerine neresi açık yol ise oradan gitmelerini sağlamalıyız. Yolda olabilecek her şeyi görmelerini sağlamalıyız. Bu sistemi de vatandaşlarımıza aktarmamız lazım. Dokunduğu zaman kazının inşaatın ne olduğunu niçin yapıldığını kadar vatandaşların bilgilenmesi lazım. Ne kadar ihale yapıldığını ve ne kadar sürede biteceğini görmelerini sağlamalıyız. Yani bu sistemle kent yaşamını kolaylaştıracağız. Buda vatandaşlarımızın öğrenmesine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞLARIMIZA BUNU ANLATMALIYIZ VE KULLANMASINI SAĞLAMALIYIZ”
Biz bu kadar çalışmayla mükemmel bir iş yapıyoruz diyen Topbaş, “Başkaları yapmadıkları halde konuşuyorlar. Bizler bunları yapmışız ve insanlara tam olarak anlatamıyoruz. Yaptığımız çalışmaları televizyonlarda ki bilgilendirme programlarına arkadaşlarımız katılsın ve kısa kısa yayına çıkarak projeyi anlatsınlar. Bu yolla da arkadaşlarımız İstanbullulara bunu anlatsınlar ve bu yazılımın kullanımını artıralım. Bunu yapmak önemli değil, kullanımını yaygınlaştırarak vatandaşların daha çok kullanmasını sağlamamız lazım. Bu çalışma sayesinde trafik polisinin yönlendirmesi yetmez, vatandaşlarımızın da bunu daha güzel ve detaylı bir şekilde kullanmalarını sağlıyoruz” dedi.
İŞİTME ENGELLİLER İÇİN YAPILAN GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA İBB CEP TRAFİKTE GELİŞTİRİLDİ
İBB Cep Trafik’te başta İşitme engelli vatandaşlar olmak üzere herkesin kullanabileceği görüntülü konuşma değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklik sayesinde işitme engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere diğer vatandaşlar görüntülü konuşmayı kullanıp yol hakkında bilgi alabilirler. İBB Cep Trafik hakkında bilgi alan Topbaş, görüntülü olarak işitme engelli birine bağlanarak ondan yolla ilgili bilgi aldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.