Çiftçiye mazot, gübre ve prim desteğinin kaldırıldığı iddia edildi: Bakanlık yalanladı! Tarımda yeni dönem başlıyor

Çiftçiye mazot, gübre ve prim desteğinin kaldırıldığı iddia edildi: Bakanlık yalanladı! Tarımda yeni dönem başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025’ten itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen prim desteğinin kaldırıldığı iddiasını yalanladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 2025’ten itibaren çiftçiye yönelik mazot, gübre ve prim desteği kaldırıldı. Ayrıca 17 üründe verilen fark ödemesi de yayımlanan kararla tamamen kaldırıldı.

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım X hesabından yaptığı paylaşımda kararı şöyle özetledi:

“Mazot, gübre ve prim desteği kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2025- 2027 dönemi bitkisel üretim destekleri açıklandı. Karara göre, 2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteği tamamen kaldırıldı. Çiftçi son kez 2024 üretim yılı için gübre, mazot ve prim desteği alacak. Yeni destek sisteminde 2025 yılı için dekar başına 244 liralık katsayı belirlendi. Temel destek, planlı üretim ve ürün geliştirme için belirlenen katsayı ile bu destek miktarı artacak.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da karara ilişkin X hesabından paylaşım yaptı. Yumaklı, bitkisel üretimde yeni destekleme modelinin hayata geçirildiğini söyledi.

Yumaklı şöyle devam etti:

“İlk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık ve üretim döneminden önce açıklandı. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildi, bitkisel üretim yapan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı tüm üreticiler destek alacak.”

Tarım ve Orman Bakanlığı ise desteklerin kaldırıldığı iddialarını yalanlandı. X hesabından yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘2025 yılından itibaren çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı’ başlıklı haberlerin doğruluğu bulunmamaktadır” denildi.

gwjn24zxwaavlig.jpg

Kaynak:Medyascope

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.