Eticaretsem’in 13. Durağı Samsun Oldu
Türkiye’nin en büyük e-ticaret etkinliği olarak nitelendirilen ‘EticaretSEM’ konferanslarının 13.’sü Samsun’da düzenlendi.Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, EticaretSEM ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işb...
Türkiye’nin en büyük e-ticaret etkinliği olarak nitelendirilen ‘EticaretSEM’ konferanslarının 13.’sü Samsun’da düzenlendi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, EticaretSEM ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde organize edilen konferans Sheraton Otel’de yapıldı. 15 kişinin konuşmacı olarak katıldığı konferansın moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Atıf Ünaldı yaptı. Ticaretin “e” halinin farklı yönleriyle ele alındığı etkinlikte ayrıca, e-ticaret firmalarının başarı stratejilerinin yanı sıra dijital planlamaları ve yatırım maliyetlerinin ön plana çıkarıldığı ve üretimlerin değer kazanmasının yol haritaları da konuşuldu.
E-TİCARET DÖNEMİ
Konferansın açılış konuşmasını yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören, “Teknolojinin akıl almaz bir hızla geliştiği bir dünyada yaşıyoruz. Dolayısıyla hep yeni kavramlarla karşılaşıyoruz. Yeni ekonomi bilgi ekonomisi gibi yeni kavramlarla karşılaşıyoruz. Bunların içerisinde de yeni ekonomiyle birlikte e-ticaret dönemi başlıyor” dedi.
“KOBİ’LERE DÜNYA PAZARLARINA AÇILMA İMKANI SAĞLIYOR”
E-ticaretin, son derece hızlı bir şekilde artan bir olgu olarak geliştiğini söyleyen Tören, “Aslına bakarsanız internet bilgi ve iletişim teknolojisi olarak karşımıza geldi. Ama bu internetin bilgi ve iletişiminin günümüzde ticari anlamda uygulandığı e ticaret olarak karşımıza çıkıyor. E-ticaretle birlikte özellikle yerel pazarlarda daha kısıtlı sermayeyle hareket eden ulusal firmaların gerek gizli faaliyetlerini gerek rekabet edebilirliklerini artırabildiklerini girdi maliyetlerini düşürdüklerini görüyoruz. Böylece ulusal ve uluslar arası pazarlara kolaylıkla ulaşabildiklerini görüyoruz. 24 saat boyunca tüketiciye ulaşabilme gibi bir imkan da yine e-ticaretle sağlanıyor. E-ticaret aslında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) ve sermaye yeterliliği olmayan küçük işletmelere dünya pazarlarına açılma ve hızlı bir şekilde büyüme imkanı da sağlıyor. Bura da ciddi fırsatlar var. Hepimiz için fırsatlar var. Gelişmiş ülkelere göre Türkiye’deki e-ticaretin boyutunun henüz küçük rakamlarla ifade edildiğini görmekteyiz. Bu alana yatırımlar yapılmalı. Küresel pazarlara açılabilmemiz ve rekabet edebilmemiz için e-ticaretten yeteri kadar faydalanmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.