Enerjinin Kalbi Antalya’da Atacak
Antalya’da düzenlenecek 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı, enerji kaynaklarının tüm boyutlarıyla el alınacağı 74 oturum ve 2 çalıştaya ev sahipliği yapacakTürkiye, son dönemlerde attığı adımlarla...
Antalya’da düzenlenecek 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı, enerji kaynaklarının tüm boyutlarıyla el alınacağı 74 oturum ve 2 çalıştaya ev sahipliği yapacak
Türkiye, son dönemlerde attığı adımlarla yeni bir enerji hub’u olma yolunda hızla ilerlerken, ev sahipliği yaptığı organizasyonlarda da enerji piyasasının marka değerlerini bir araya getirmeye devam ediyor.
Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Enerji Ekonomisi Derneği (EED) tarafından organize edilen 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı 25-27 Mayıs tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek. Gloria Golf Resort Hotel’in ev sahipliğindeki konferansta alanında uzman bilim insanları, siyasiler, enerji sektörüne yatırım yapan şirket temsilcileri, konuyla ilgili eğitim alan öğrenciler ile çok sayıda seçkin davetli buluşacak.
Konferans Genel Başkanı ve IAEE Seçilmiş Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, konferans kapsamında enerjinin tüm kaynak ve boyutlarıyla ele alınacağını vurgulayarak, “Üç gün boyunca sürecek organizasyonda 74 oturum ve 2 çalıştay düzenlenecek. Konferansta, yenilenebilir enerjinin yanı sıra kömür ve nükleer gibi tartışmalı teknolojilere ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Petrol ve gaz taşımacılığında jeopolitik konuların da konuşulacağı etkinlikte kayagazı ve petrolünün geleceği de ele alınacak” ifadelerini kullandı.
“Akdeniz ülkelerinin Avrupa’ya entegrasyonu masaya yatırılacak”
Enerji yatırımlarında finansman modelleri ve piyasa yapılarının ele alınacağı konferansta 100’ü aşkın ülkeden 400’ün üzerinde katılımcının yer alacağına değinen Prof. Dr. Kumbaroğlu, şöyle devam etti:
“Organizasyonda enerjide Akdeniz ülkelerinin Avrupa’ya entegrasyonu da konusunda uzman kişiler ve işin siyasi kısmında söz sahibi olan kesimlerce masaya yatırılacak. Ayrıca, yıl sonunda Paris’te imzalanması beklenen küresel iklim anlaşmasına yönelik müzakere süreci de Antalya’da enine boyuna tartışılacak. Konferansın hemen ardından 28 Mayıs tarihinde İstanbul’da IAEE olarak yaz okulu açacağız. Yaz okulunu, ülkemizin gündeminde yer alan elektrik sorununu gidermeye yönelik başlatılan çalışma kapsamında atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz”.
Prof. Dr. Kumbaroğlu ayrıca, ABD’den Fransa’ya, Almanya’dan Rusya, Malezya, Irak, Kolombiya, Nijerya, Japonya ve Şili’ye varıncaya kadar dünyanın pek çok farklı ülkesinden üst düzey katılımcının Türkiye’ye geleceğine dikkati çekerek, konferans sayesinde Türkiye’nin bilim, kültür ve turizm merkezi olma yolunda önemli bir adım atmış olacağını söyledi.
Konferansın açılış gününde Ercan Halıcı, Ceren İlbaşı ve Sertaç Aksan’ın objektiflerinden IAEE’nin konferans öncesi Pakistan, Nijerya, Azerbaycan ve Türkiye’de gerçekleştirdiği etkinliklerde çekilen fotoğraflar da sergilenecek.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.