En düşük emekli maaşı nihayet belli oldu! Emekli maaşı kaç para oldu?

En düşük emekli maaşı nihayet belli oldu! Emekli maaşı kaç para oldu?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 24.73'lik zammı yarından itibaren ödenmeye başlanacak. Kök maaşı 8 bin lira altında olanların sıfır zam tehlikesine karşı adım atıldı. Milyonların gözünün çevrildiği en düşük emekli maaşına zam içim harekete geçildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni en düşük emekli maaşını açıkladı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zam oranı yüzde 24.73 oldu. Memur emeklileri ise toplu sözleşme hesabıyla birlikte yüzde 19.32 oranında maaş zammı alacak. Emekli maaşlarına zam sonrası kök maaşı 8.020 TL'nin altında kalanların aylığı 10 bin lirada kaldı. Bu durumda 1.8 milyon emeklinin olduğu ifade edilirken çalışmalar tamamlandı.

Gözlerin çevrildiği emekliye ek zam düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonların emekli maaşına ek zam için gözlerin çevrildiği saat geldi. TBMM'ye sunulan yeni vergi paketinin detayları ile en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı açıklandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emeki maaşına yapılan zammı duyurdu. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. Kulislerde konuşulan rakam ise en düşük aylığın 12 bin TL olması yönündeydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.