AYSO, Sorunlara Çalıştaylarla Çözüm Arayacak
Aydın Sanayi Odası (AYSO), son dönemde artan iş kazaları ve alınabilecek önlemleri görüştü. AYSO Meclisi, sektörel sorunların çözümü için çalıştaylar düzenlemeyi kararlaştırdı.
AYSO Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. Meclis salonunda yapılan toplantıya AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden ve AYSO Meclis üyeleri ile konuk olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Önder Yeğen katıldı. Meclis Başkanı Çerçioğlu’nun açılış konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, oda faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşen Aydın 1.Ekonomi Zirvesi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen etkinliklerin Aydın için çok faydalı olduğunu belirten Şahin, “TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu, yürüttüğümüz UMEM projesini çok beğendi. Bizde bunu köylere kadar yaymak için mücadelemizi sürdüreceğiz. İŞKUR İL Müdürümüzle birlikte İl Müftümüzü ziyaret ederek, bu projenin Cuma hutbelerinde işlenmesini talep edeceğiz. Aydın’daki diğer odalar ile birlikte katıldığımız YÖREX Fuarı da oldukça verimli geçti. Sektörel anlamda yaşanan sorunlara çözüm üretilebilmesi için birbirine yakın meslek komitelerimizin sektörleriyle ilgili çalışma yapmalarını kararlaştırmıştık. Bu anlamda ilk olarak 26 Kasım’da ‘Madencilik ve Taşa Toprağa Dayalı’ sektörlerimiz bir çalıştay düzenleyecek. Bu çalıştaylardan çıkan sonuçları TOBB, Bakanlıklar ve ilgili tüm kurumlarla paylaşarak sorunların çözümüne katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
“ERMENEK’TE YÜZDE 100 KUSUR VAR”
Kendisi de bir madenci olan Şahin, Ermenek’te meydana gelen maden kazasıyla ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi. Bu konuda geniş çaplı bir araştırma yaptığını kaydeden Şahin, “Biz madencilerin en çok korktuğu şey eski bir yapının yanında çalışmaktır. Araştırmalarıma göre Ermenek’te yüzde 100 ihmal ve kusur var. Ben burada işin ciddiye alınmadığını ve sadece kar etmenin amaçlandığını düşünüyorum. Benzer durumlarda işletmeleri kapatmak çözüm değil. Kazaların önlenmesi için işin doğru ve dürüst yapılmasını sağlamalıyız. Denetimlerden sorumlu kurumların üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmesini umuyorum” diye konuştu.
“SANAYİ KÜLTÜRÜMÜZ YOK”
İş kazalarının önlenmesi için kendi firmasında da gerçekleştirdiği ‘Ramakkala Uygulaması’ hakkında bilgiler veren Meclis Başkanı Çerçioğlu, “Ramakkala uygulaması; personelin çalışma süresi içerisinde gördüğü aksaklık ve sıkıntıları rapor etmesidir. Böylece ondan sonra mesaiye gelecek lan arkadaşı veya sorumlu gerekli incelemeyi yaparak olası bir kazanın önüne geçmiş olur. Bizim ülkemizde iş kazalarının çok olmasının bazı sosyo-ekonomik nedenleri de var. Çünkü biz sanayi devrimini yapamamış bir ülkeyiz. Bizim bir sanayi kültürümüz yok. Amerika’da 100 yıl önce gündeme gelen ramakkalayı bile yeni konuşuyoruz. Gerekli adımlar atılmaz ise Türkiye’de bir iki ay arayla yeni iş kazalarını konuşmaya devam ederiz” şeklinde konuştu. AYSO Meclis Toplantısına konuk olarak katılan Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Önder Yeğen de, meclis üyelerine ‘Büyükşehir Yasası ve Aydın ile İlçelerinin Durumu’ konulunu bir sunum gerçekleştirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.