Kuyruklu Yıldıza İnen Uzay Modülü Phılae 7 Ay Sonra Uyandı
Avrupa Uzay Ajansı, kuyruklu yıldıza inen ancak pili bittiği için dünya ile irtibatı kesilen ve uyku moduna geçen uzay modülü Philae’nin 7 ay sonra uyandığını ve yeniden sinyal gönderdiğini bildirdi.A...
Avrupa Uzay Ajansı, kuyruklu yıldıza inen ancak pili bittiği için dünya ile irtibatı kesilen ve uyku moduna geçen uzay modülü Philae’nin 7 ay sonra uyandığını ve yeniden sinyal gönderdiğini bildirdi.
Avrupa Uzay Ajansı tarafından hayatın oluşumuna dair bilgi toplamak için 67P/ Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına gönderilen ve burada incelemeler yapan Philae modülü Kasım ayında pili tükendiği için uyku moduna geçmişti. Kuyruklu yıldıza inen ilk uzay aracı olan Philae’nin 7 aylık aranın ardından Güneş’e yaklaştığı için pilinin şarj olduğu ve çalışmaya başladığı kaydedildi. Avrupa Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Dünya ile bağlantı kuran Philae’nin uyku moduna geçtiği Kasım ayından itibaren ilk kez 85 saniye boyunca sinyal gönderdiği belirtildi. Philea’nin uyandığı haberi uzay modülü adına açılan sosyal medya hesabı üzerinden “Merhaba Dünya. Beni duyabiliyor musunuz?” paylaşımı ile bildirildi.
Philae Proje Müdürü Stephan Ulamec konuyla ilgili açıklamasında, uzay modülünün iyi bir şekilde çalıştığı, eksi 35 derecede çalışma sıcaklığına sahip ve yeterince enerjisi olduğunu bildirdi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.