Yenipazar'da domuz savaşı
Yenipazar'da tarım arazilerine zarar veren domuzlarla mücadele etmek için, Ziraat Odası Başkanlığı ile Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği arasında protokol imzalandı.
Yenipazar'da bulunan 130 bin dönüm tarım arazisinde üretim yapan üreticilerin korkulu rüyası haline gelen domuzlar, avcıların takibine alınacak. Üreticilerden yoğun şikayet nedeniyle avcılar ile ortak bir çalışma yapma kararı aldıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, avcılık sertifikası bulunan kişilerin fişek ve mermi ihtiyacını karşılayarak domuzlarla mücadele başlatacaklarını söyledi.
"BU İLLETTEN ÜRETİCİMİZİ KURTARACAĞIZ"
Kendilerine fişek ve mermi talebi için gelen vatandaşların atıcılık sertifikası olup olmadığını bilemedikleri için, Avcılar ve Atıcılar Kulübü ile protokol imzalama kararı alındığını ve sağlayacakları maddi destek ile domuz illetinden kurtulmak istediklerini dile getiren Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, "İlçemizde tarım arazilerinde büyük zarar oluşturan domuzlarla mücadele amacıyla, Avcılar Kulübü Derneğimizle bir protokol imzalamaya karar verdik. Avcılar Derneğimizin resmi yazışmalarını tamamlamasının ardından, birlikte çiftçimizin bu mağduriyetini gidereceğiz. İlçemizde 90 bin dönümü kırsal olmak üzere 130 bin dönüm tarım arazisi bulunmakta. Kırsal diye tabir ettiğimiz bölgemizde incir, zeytin ve antep fıstığı bulunmaktadır. Bu ağaçların yeni meyve verme dönemi başladığında, domuzlar büyük zarar vermekte. Aynı şekilde ovadaki sulak arazide bulunan mısır ve pamukta da zarar verip, çiftçimizi mağdur etmektedir. Ova bölgemizde üreticilerimiz sürekli tarım arazileri içinde oldukları için bu bölgede avlanma tehlike arz edebilir. O nedenle avcılarımız öncelikle kırsal bölgeden, yani bu hayvanların yuvası olan dağdan avlanmaya başlayacak. Ovadaki hasat dönemi bittikten sonra vatandaşımızı bu domuz illetinden kurtaracağız. Avlanan domuzlar için İlçe Tarım Müdürlüğü'nden de gerekli izni alıp, itlafını biz yapacağız" dedi.
"YUVASINDAN BAŞLAYACAĞIZ"
Mehmet Sarıoğlu, çiftçilerin mağduriyet yaşadığını ve bununa ilgili çalışma başlatmak için Başkan Kozbek ile bir süredir görüştüklerini belirtti. Başkan Sarıoğlu, "Kendi imkanlarımız ölçüsünde biz domuz avı yapıyoruz. Fakat, eline her tüfek alan domuz avına çıkmaya başladı, bu durum her hangi bir olumsuzluğa neden olabilir. Daha önceleri rastgele avlanma yüzünden bazı sorunlar yaşadık. Yaptığımız bu protokol ile domuz illetinden çiftçilerimizi kurtarmak istiyoruz. Doğadaki bir canlıyı tamamen yok etmek olmaz ama, bunu en az sayıya indireceğiz ve çiftçimizin ürününe az zarar ile sorunu atlatmasını sağlayacağız. Derneğimizin 300 üyesi var, ama bunu 150'si aktif. Bunların içinde sadece domuz avına meraklı ekibimiz var. Oluşturacağımız ekip ile belirlediğimiz bölgelerden avlanmayı başlatacağız. Öncelikle dağda domuzun yuvası olan ormanlık alandan avlanmayı başlayacağız" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.