Üç günde 250’den fazla kalp krizi geçirdi
Çine'de fenalaşan kamyon şoförü, hastaneye kaldırılana kadar yaklaşık 80 defa kalp krizi geçirdi. Hastanede tedavi gördüğü 3 gün boyunca 250’nin üstünde kalp krizi geçiren hasta, ablasyon tedavisiyle sağlığına kavuştu.
İzmir’den Aydın’ın Çine ilçesine su yüklemeye gelen kamyon şoförü Nuri Teke (51), Çine’de aracına yükleme yapılmasını beklerken birden fenalaştı. Diğer kamyon şoförlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nuri Teke’nin kalp krizi nedeniyle fenalaştığı ve hastaneye ulaşana kadar sayısız kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Hastaneye geldikten sonra da birçok kez kalp krizi geçiren Teke, Aydın Devlet Hastanesi’nde iki defa ameliyat ve bir defa anjiyo oldu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kalp krizi nöbetlerine engel olunamayınca, hasta Özel Medline Hastanesi’ne sevk edildi.
KALBİ 700 DEFA ATIYOR
Nuri Teke, Özel Medline Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Mustafa Ünal’ın gözetiminde tedaviye alındı. Hastanın kendilerine geldiğinde kalbinde ritm bozukluğu olduğunu ve günde ortama 70 defa atması gereken kalbin nöbetler esnasında 700 defa attığını açıklayan Dr. Mustafa Ünal, buna bağlı kalp krizleri geçirip kalbin durduğunu söyledi. Hastanın günlük ortalama 80-90 defa bu nöbetleri geçirdiğini açıklayan Dr. Ünal, gerekli ameliyat ve anjiyoların devlet hastanesinde yapılmasından dolayı hasta için farklı bir tedavi arayışı içerisine girdiklerini dikkat çekti.
ÖZEL AMBULANS DİZAYN EDİLDİ
Kalp damar alanında Türkiye genelindeki doktorlara da danışan Opr. Dr. Mustafa Ünal, “Uzun arayışlar sonunda hastanın tedavisinin Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılabildiğini tespit ettik. Hastanede makineye bağlı hayatta tuttuğumuz hastamızı sürekli kalp krizi geçirmesinden dolayı Denizli’ye ulaştırabilmek bizim için imkansız gibi bir şeydi. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşme neticesinde hastamız için özel ambulans dizayn ettik. Normal ambulansın içerisindeki her şeyi boşalttık. İçerisine iki saat pil ömürlü kalp akciğer makinesi, balon cihazı ve vantilatör monte ettik” dedi.
KAVŞAKLAR TUTULDU
Ambulansın 2 saat içerisinde Aydın’dan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne girmesi gerektiğini, aksi durumda hastanın hayatını kaybedebileceğini ifade eden Dr Mustafa Ünal, “Aydın ve Denizli Emniyet müdürlükleriyle gerekli görüşmeleri yapıp yol yardımı aldık. Bütün kavşaklarda polis yolu açtı. Ambulansın içerisine yerleştirdiğimiz ağır tonajlı cihazlar nedeniyle tam iki saate yakın bir sürede Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ulaşabildik. Emniyete verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
KALBİ 3 DAKİKA DURDURULDU
Hastayla birlikte kendi ekibinin de Denizli’ye gittiğini belirten Ünal, “Pamukkale Tıp Fakültesi Hastanesinde öncelikle hastanın kalbin sorunlu olan bölgesini tespit edebilmek adına hastanın kalbini 3 dakika durdurduk. Ve bu süreçte kalbin sorunlu bölgesi tespit edildi. Daha sonra sorunlu bölge elektro manyetik dalgalarla yakıldı. Kendi ekibim ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Kardiyoloji Bölümü Doktoru Prof. Dr. Harun Evrengür’ün katıldığı yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından hasta dinlenme odasına alındı. Yaklaşık 2 saat sonra aynı ambulans ile hastayı Aydın’a getirdik” ifadelerini kullandı.
"3 GÜNDE 400-500 DEFA ÖLDÜ"
Özel Medline Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde 3 gün kontrol altında tutulan Nuri Teke’nin, tedaviye olumlu cevap vermesi üzerine önceki gün normal odaya alındığını açıklayan Dr. Mustafa Ünal, “Hasta ilk kalp krizi geçirip ablasyon tedavisi görene kadar 250’nin üzerinde kalp krizi geçirdi. Bu krizlerin 150’den fazlasında kalp durup yeniden çalıştırıldı. Adeta hastamız 3 günde 400-500 defa öldü ve yeniden dirildi. Ama şimdi yeniden doğmuş gibi. Doktorluk hayatımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. Hastamızın yaşaması için biz elimizden geleni yaptık ve hastamızın da daha yaşayacak ömrü varmış. Bu operasyonda bize yardım eden doktor arkadaşım Op. Dr. Orhan Güngör, hemşire arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
"YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM"
Ablasyon tedavisiyle eski sağlığına kavuşan hasta Nuri Teke, “İzmir’den Çine’ye su sarmaya gidiyordum kamyonla. Çine’de kamyondan indikten sonra kalbim durmuş. Şükrediyorum direksiyon başında durmamış kalbim, yoldayken olsaydı başkaların da canını yanabilirdi. Devlet hastanesinde tedaviye başladılar. Sonra özel hastaneye geldik, buradan Denizli’ye gittik. Denizli’den tekrar buraya geldik. Şimdi çok iyiyim. Allah’a şükürler olsun. Arkadaşların sayesinde ayakta duruyorum. Bir sürü şey yaşamışım fakat bir çoğunu hatırlamıyorum. Tedavimde emeği geçen bütün doktor arkadaşlar başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Hastalığı boyunca kendisiyle ilgilenen Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Mustafa Ünal ve Opr. Dr. Orhan Güngör’e sarılarak teşekkür eden Nuri Teke, kendini yeni doğmuş gibi hissettiğini söyledi.
Nuri Teke’nin başından bir an olsun bile ayrılmayan kızı Tuğba ise babasının hayatta kalmasını doktorlara borçlu olduğunu belirterek, hala babasıyla birlikte olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.