PKK sempatizanına 1 yıl 6 ay hapis
Aydın’da sosyal medya hesabından örgüt propagandası yapan bir kişi 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılırken, bir kişinin de cezalandırılması için mütalaa verildi. Kişinin cezalandırılması sonraki duruşmaya bırakıldı.
Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması süren iki ayrı davadan birinden karar çıktı. Diğeri hakkında mütalaa verildi. Facebook sosyal medya hesabından PKK/YPG/PYD silahlı terör örgütü propagandası içerir paylaşımlarda bulunan Hasan Azun, yargılandığı Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Silahlı Terör Örgütü propagandası” yapmak suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.
CEZASI 3 HAFTA SONRA KESİLECEK
Bir başka dava dosyasında yine Facebook sosyal medya hesabından paylaşım örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hamza Karataş hakkında mütalaa verildi. İddia makamı, Karataş’ın PKK/YPG/PYD Silahlı Terör Örgütü Propagandası yapma sucundan cezalandırılmasına hükmetti. Sanık ve müdafi avukatının ek süre talebi üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.