NAZİLLİLİ 11 KADIN GİRİŞİMCİ SERTİFİKALARINI ALDI
Nazilli'de kırsal kalkınma adıyla TUBİTAK 2204 adına hazırlanan projenin bir ayağı olan Yöresel Gıda Hazırlama Kursunu başarıyla bitiren girişimci 11 kadın kursiyer sertifikalarını aldı.
NAZLI ALTINAYAR-Nazilli'nin Dallıca Mahallesi’nde Yöresel Gıda Hazırlama Kursu Sertifika töreni düzenlendi.11 kadın girişimcinin katıldığı ve kurs boyunca başaralı çalışmalara imza atan kursiyerler sertifikalarını törene katılan, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün ,İŞKUR Nazilli Şube Müdürü Yakup Ergenlik, Nazilli Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez, Sümer Kampüs koordinatörü Doç Dr.Tuncay Ercan Sepetçioğlu, Nazilli Fen Lisesinde Proje öğretmeni Cansel Akel, Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu personeli ve TUTAP Ege Bölge Koordinatörü Müzehher Günyol , Dallıca Mahalle Muhtarı Mustafa Ali Uçar’dan aldılar.
"NAZİLLİ'NİN KADIN GİRİŞİMCİLERİ İLE GURUR DUYUYORUZ..."
Nazilli’de organik tarım ve doğal güzelliklerinin yanında, kadın girişimcilerinin başarısından gurur duyduklarını ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy,” Ben ilk geldiğim de kadın facebook gruplarıyla tanıştığımda şaşırmıştım. Bu kadar hanımefendinin girişimcilik ruhuyla doğal ürünleri internet üzerinden pazarlama çabası burada hangi yolun izlenmesi konusunda önemli, bir ipucuydu. Bir önemli konuda talebin tabandan geliyor olması. Bu gördüğünüz çalışma Kaymakamlık tarafından planlanmış bir çalışma değildir. Sadece Kaymakamlık tarafından organize edilmiştir. Bu kursta HEM, KOSGEB, İŞKUR ve üniversite vardır. Bir işi öğrenip para kazanmak vardır. Bir beceriye sahip olmanın yanında bir iş yeri sahibi olma amacı bu proje kıymetli kılmaktadır. Bugün Dallıca Mahallesindeyiz. Muhtarımızda çok çaba sarf etmiştir. Nazilli’de bu tür etkinlikleri arttıracağız. Bu konularda hızla mesafe almak istiyoruz. Pandemi süreci uzaktan satın almanın önemini ortaya çıkarmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.
"NAZİLLİ'DE BU TARZ ETKİNLİKLERİ SIKLAŞTIRACAĞIZ..."
Düzenlenen projenin mimarlarından olan Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu personeli ve TUTAP Ege Bölge Koordinatörü Müzehher Günyol ise bu kursun çok önemli ve özel bir eğitim olduğunu vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Günyol,”Geçtiğimiz yıl Cansel Hanım ile beraber yerel alanda kırsal kalkınma adıyla TÜBİTAK 2204 adına bir proje hazırladık. Bu projenin çeşitli ayakları vardı. Nazilli’de ilk defa bir köyde festival yaptık ve bunun neticesinde üreten kadınlarımızın daha güzel ürünler çıkartabilmesi her şeye standart olarak yapabilmeleri ve ürün yelpazelerine geliştirebilmeleri için kaymakamımızın desteği ile yerel anlamda kırsal kalkınma projemizi yöresel gıda hazırlama olarak halkımıza sunmak istedik. Çok kıymetli öğretmenimiz Mesude Hanım Halk Eğitim Müdürlüğünde gönüllü oldu. İlk defa İŞKUR Müdürümüz’ün desteği ile köylü kadınlarımız halk eğitime gitmeden kendi köylerinde ve kendi yerlerinde burada ürünler hazırladılar. Bu eğitimimiz çok güzel ve çok özel bir eğitim. Ben Halk Eğitim müdürüme, İŞKUR Müdürüme destekleri için teşekkür ediyorum çünkü bu eğitimde kadınlarımıza ücrette ödendi. Bizim niyetimizde bu kadınlarımızın üreterek halka paylaşarak para kazanmalarını sağlamaktı. Bu projemizi burada bırakmayacağız. Kadınlarımızın topluma daha faydalı hizmetler sunmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.
‘TÜM KADINLARIMIZI BEKLİYORUZ...’
Nazilli’de özellikle kadınlarımıza yönelik çalışmalarımızı kaymakamımız öncülüğünde yürüttüklerini söyleyen İŞKUR Nazilli Şube Müdürü Yakup Ergenlik, “Bu kurs bize söylendiği zaman özellikle burada üretilen ürünlerin piyasada daha güzel satılabilmesi ve sunumunun yapılabilmesi noktasında kurs talebi geldiğinde hemen değerlendirdik. Özelikle piyasada satılan yerli ürünlerin satışı ve sunumu için şu anda kursu bitiren 11 arkadaşımız kurutmalarının yanı sıra paketlenmesi konusunda KOSGEB’ten destek vereceklerini ifade ettiler. Bizim buradaki amacımız diğer kadınlara örnek olunması, istediği zaman kadınların yer açabileceği ve yerel ürünlerle ilgili reklam ve faaliyetlerini sürdürdüğü zaman da piyasada net bir şekilde bulunabileceğini kanıtlamak. Sevgül hanım bu konuda kapısını bize açtı. Bu tür kadınlarımız iş yapmak isterse 160 bine kadar makine desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek ve Nazilli Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez ise törende güzel birliktelik olduğunu bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyleyerek kursiyerlerin sertifikalarını verdiler.
,,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.