Nazilli'de 8 yaşındaki çocuğun cinsel istismar davası! Tutukluluk devam edecek

Nazilli'de 8 yaşındaki çocuğun cinsel istismar davası! Tutukluluk devam edecek

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, 8 yaşındaki bir çocuğun kuzeni tarafından cinsel istismara uğradığı iddialarıyla ilgili dava görülmeye başlandı. Sanık H.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

- GÜNAY PABUŞÇU

Nazilli’ye bağlı Çobanlar Mahallesi’nde geçtiğimiz eylül ayında yaşanan kan dondurucu olayda 8 yaşındaki çocuğun ailesi, oğullarının cinsel istismara uğradığını belirterek jandarmaya başvurdu.

İhbar üzerine çalışma başlatan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tespit edilen ve çocuğun kuzeni olduğu öğrenilen 20 yaşındaki şüpheli H.A. tutuklandı.

Olayın ardından Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk dava görüldü. Mahkemede Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği UCİM tarafından sahiplenilen davada UCİM Aydın Temsilcisi Özlem Güngörenler ve derneğin avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada tanıkların ifadeleri alındı ve mağdur çocuk adli görüşme odasında dinlendi.

12 yaşından küçük çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları iddiası ile yargılanan sanık H.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşma sonunda açıklama yapan Özlem Güngörenler, dernek olarak yargılamanın sonuna kadar olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

İkinci duruşma 15 Nisan 2025’te görülecek.

whatsapp-image-2025-02-19-at-11-25-57.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum