Nazilli Devlet Hastanesi’nde eylemler sürüyor
Nazilli Devlet Hastanesi’nde hekimler, İstanbul Esenyurt’ta öldürülen güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan’ı anmak ve hekimlerin “Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği” haklarından yararlanamadığına dikkat çekmek için eylemde bulundu.
Hekim-Sen’e bağlı sağlık çalışanları, dün Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde özel güvenlik görevlisinin öldürülmesi ve 12 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’nin asistan hekimlerini de kapsaması için eylemde bulundu.
Nazilli Devlet Hastanesi’nde asistan doktorlar saat 12.30’da bir araya geldi. Nazilli Devlet Hastane binası önünde basın açıklaması yapan doktorlar, “Eşit ise, eşit ücret istiyoruz” çağrısında bulundu.
“Ayrımcılık kabul edilemez”
Hekimlerin özlük haklarının elde edilmesi için verdikleri mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Opr. Dr. Ayhan Sürücü, “Sağlık hizmetini veren tüm hekimlerin durumu göz önüne alınmadan çıkarılmış olan son dönem yönetmelikleri hekimler arasında adaleti sağlamaktan çok uzaktır. Yönetmeliğin kapsamadığı üniversite hastanelerinde çalışan asistan hekimler ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan asistan hekimlerin maaşları arasında büyük bir fark oluştuğu ortadadır. Toplumun büyük bir kısmına sağlık hizmeti ulaştırmak için canla başla mücadele eden üniversite hastanelerinde eğitim gören asistan hekim ve öğretim üyesi meslektaşlarımızın bu adaletsizliğin bedelini ödemeleri, yabancı uyruklu hekimlere asgari ücretin altında maaş verilmesi, temel tıp alanlarında çalışan hekimlerin gelir getirmeyen hekimler olarak nitelendirmesi, yine toplum sağlığına doğrudan temas eden, temel görevi halk sağlığını korumak olan birinci basamakta görevli meslektaşlarımızın ve ilk müdahalesi hayat kurtarıcı olan 112’de görevli hekimlerimizin emeklerinin yok sayılarak teşvik ödemesi almamaları, katsayı uygulamaları ile tıp ve diş hekimlerinin ek ödemelerinin belirlenmesinde meslek onuruna yakışmayan ayrımcılığa gidilmesi kabul edilemez.” diye konuştu.
“Eşit işe eşit ücret istiyoruz”
Hekim Birliği Sendikası olarak yapılan eylemlerde hiçbir grubu ayırmadan çözüm üretebilmek için uğraştıklarını ifade eden Sürücü, “Herhangi bir meslektaşımızın basamak, kurum ya da branş nedeniyle ayrıştırılması ve dışlanmasına izin verilemez. Bu nedenlerle, kapsam dışı hekim kalmayana kadar, eşit ise eşit ücret kanun ile sağlanana kadar, aile hekimlerimizin cari giderlerine en az yüzde 180 reel enflasyona göre artış yapılıncaya kadar, vekaletsiz izin kullanıncaya kadar ve toplam gelirimizin en az yüzde 80’i sabit temel maaş olarak düzenleninceye kadar, haklı, meşru ve örgütlü mücadelemiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.