Nazilli Ata’sını unutmadı! Programa Ertuğrul Tetik'in konuşması damga vurdu: "1938 ruhunu yeniden yaşatalım"
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli’ye gelişinin ve Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışının 87. yıl dönümü dolayısıyla tören ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
İstasyon Meydanı’ndaki törende Kaymakam Huriye Küpeli Kan, Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Toker ve Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej yürüyüşü yapıldı.
Program, yürüyüşün ardından Adnan Menderes Üniversitesi Sümer Kampüsünde devam etti.
Sümerbank yönetim binasında dönemin ürünleri ve Atatürk’ün el yazısı sergilendi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi ise kampüste Atatürk temalı fotoğraf sergisi açtı.
Kaymakan Kan, Nazilli Belediyesi El Sanatları Atölyesi’nin ürettiği döneme özgü tasarımları yakından inceledi.
Gıdı gıdı tren istasyonun önünde başlayan kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Başkan Tetik, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli’ye teşriflerinin 87. yıl dönümünü büyük gurur ve heyecanla kutlamak için bir arada olduklarını söyledi.
-“1938 ruhunu yeniden yaşatalım”
1938 yılının Nazilli’sinde Sümerbank Fabrikasında kreş olduğunu ancak bugün belediyenin kreşi olmadığını belirten Tetik, duygu dolu sözlerle şu ifadelere yer verdi:
Ben bu fabrikanın lojmanlarında oturdum. İnsanlar o gün o kadar güzel yaşardı ki, şu an bir belediye başkanı olarak o dönemden geri kaldığım için utanıyorum. Atatürk bir dehaydı, onu örnek alalım. Sümerbank çocuğu olduğum için duygusalım. Gelin hep birlikte Sümerbank’ımızı yeniden Nazilli’mize kazandıralım. 1938 ruhunu yeniden yaşatalım ve el ele, millet olarak bu değerimizi yaşatalım.”
Tetik’in konuşması dinleyenlerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.
Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sümer Kampüsü Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özçağ ise, genç cumhuriyetin birinci 5 yıllık planının eseri olan Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın sahip olduğu sosyal ve ekonomik olanaklarla kenti büyük bir şehre dönüştürdüğünü anlattı.
Özçağ, üniversite olarak sanayinin musikisini eğitim alanında devam ettirmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.
Öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tören, protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen gıdı gıdı treni gezisiyle sona erdi.
Törene protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.