Kuyucak’ta belediyenin ruhsat bilmecesi! Evlidağ Seyir Tepesi’ne tahliye kararı çıktı…
Kuyucak Belediyesi’ne ait Evlidağ Seyir Tepesi'nin işletmesini Temmuz 2023’te 3 yıllığına alan Ali Haydar Gözaydın, belediyeye yaptığı ruhsat başvurusunun ardından gelen tahliye kararıyla hayatının şokunu yaşadı. İşletmeye 3 milyon liraya yakın para harcadığını söyleyen Gözaydın, Belediye Başkanı Uğur Doğanca’ya yaşattığı mağduriyetten dolayı sitem etti.
Girişimci Ali Haydar Gözaydın, 2023 yılının Temmuz ayında yapılan ihale sonucunda Evlidağ Seyir Tepesi işletmesini kiraladı. 7 ay boyunca işletme ruhsatı almak için gerekli belgeleri ve restorasyon çalışmalarını tamamlayan Gözaydın ardından belediyeye başvurdu.
Gözaydın süreci şöyle anlattı:
“Bana itfaiyeden bazı evrakları getirmemi ardından ruhsatı alabileceğimi söylediler. Aydın Büyükşehir Belediyesi.; yangın istasyonları, su depoları ve artezyen açmamı istedi. Tüm bu istekler, işletmeyi fesih kiraya veren belediyeye aitti. Bunları bildirdiğim zaman da Kuyucak Belediyesi bu şartları yerine getiremeyeceğini söyledi.”
Belediyenin kararının ardından CİMER'e başvuru yapan Gözaydın, belediyenin, "Bize başvurulmadı" şeklinde açıklama yaptığını belirtti.
İKİNCİ KEZ BAŞVURDU!
Gözaydın ikinci kez belediyeye ruhsat başvurusunda bulundu. Belediye tarafından kendisine “ruhsat için istenen belgeler” yazılı bir evrak verildi. “Bunları hazırla yeniden gel” denilen Gözaydın’a bir süre sonra tahliye ihtarnamesi gönderildi. Belediyenin işletmeyi restore edeceği ve kurum olarak işleteceğinin yazıldığı ihtarname sonunda kiracının bir ay içinde Evlidağ’ın boşaltılması istendi.
İşletmesinin ayağa kalkması için mücadele eden Gözaydın, kirasının sona ermesine 1.5 yıl kala Evlidağ’ı tahliye etti.
Başkasına mı kiralanacak?
Kuyucak halkının menfaati için belediyenin ihtarını kabul ettiğini hatırlatan Gözaydın, işletmenin başka şahıslara kiralanacağına dair duyumlar aldığını savunarak şöyle devam etti:
“Biz bu yeri belediye olarak işleteceğiz, burayı restore edeceğiz, bir ay içerisinde tahliye et’ dediler. Mağdur edildim. Burayı açabilmek için 2,5-3 milyon lira para harcadım. Burada ciddi bir zararım var. Kuyucak halkının menfaati için işletmeyi boşalttım. Ancak şimdi işletmenin başkalarına kiralanacağı yönünde duyumlar alıyorum. Bu beni çok üzdü. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Kira sözleşmem bitmeden yerimden çıkarıldım çünkü belediye, Kuyucak halkına hizmet vereceğini söylüyordu. Ben de buna saygı duydum. Şu anda başka şahıslara verme düşüncelerini esefle karşılıyorum.”
“Kira ücretlerimi geri ödeyin”
Büyük hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Gözaydın, “Burada bir oyun, plan olduğuna inanıyorum. Bana şu evrakları getirin, ruhsatı vermek için gereği yapacağız dediler. Ardından ben evrakları hazırlarken, bir ay içerisinde yeri boşaltmam için ihtarname çekiyorlar. Yerimi de boşalttım, teslimine de hazırım. Doğal olarak yatırdığım kira ücretlerinin geri ödenmesini istiyorum” diye konuştu.
“Yüzümü görünce ne yapacağını şaşırıyor”
Belediye Başkanı Uğur Doğanca’nın kendisiyle iletişime girmekten kaçındığına dikkat çeken Gözaydın, “Belediye başkanımızı 4-5 defa ziyaret ettim, defalarca işletmede kahve içmeye davet ettim. Bırakın kahve içmeyi, yüzümü gördüğü zaman ne yapacağını şaşırıyor. Ziyaretlerde de çocuk atlatır gibi ‘Tamam, siz gidin, ben geleceğim’ şeklinde cevaplar veriyor” ifadelerini kullandı.
“Tazminat davası açabilir”
Gözaydın, işletmenin başkalarına kiralanması durumunda maddi ve manevi tazminat davası açma hakkını kullanacağının da altını çizdi.
Kuyucak Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Uğur Doğanca'ya yönelik sert eleştirilerle birlikte bu kriz, sadece Gözaydın'ı değil, aynı zamanda Kuyucak halkını da derinden etkiliyor. Gözaydın, hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğini ve mağduriyetinin giderilmesi için her türlü yasal yola başvuracağını vurguluyor. Belediye'nin bu süreçteki tutumu ise halkın gözünde soru işaretleri yaratmaya devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.