Adü Sultanhisar MYO İlçenin Gözbebeği Oldu
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu (MYO), Aydın’ın en güzel ilçelerinden birisi olan Sultanhisar’ın gözbebeği oldu.
Adnan Menderes Üniversitesinin 1995 yılında kurduğu ve kuruluşundan bugüne verdiği eğitimle dikkat çeken Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu, kongre merkezi, kütüphanesi, modern derslikleri, bilgisayar laboratuvarı, serası ve uygulama alanları ile dikkat çekiyor. Sultanhisar Meslek Yüksekokulu, ilçe ile uyumlu programları, verdiği eğitimin kalitesi, ilçenin sosyokültürel hayatına katkıları ve her geçen gün artan başarı grafiği ile de göz dolduruyor. Eğitim programlarını çağın gereklerine göre güncelleyen Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu; Tarımsal İşletmecilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Pazarlama, Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri, Mantarcılık ve Fidan Yetiştiriciliği programları ile geleceğin ara elemanlarını yetiştiriyor.
Sultanhisar Meslek Yüksek Okulunu benzer meslek yüksekokullarından ayıran en önemli artısı Adnan Menderes Üniversitesinin en fazla öğretim üyesine sahip okulu olması. Kadrosunda iki doçent, iki yardımcı doçent, üç doktoralı ve iki doktorası devam eden öğretim üyesini barındıran meslek yüksekokulu donanımlı kadrosu ile öğrencilerine iyi bir eğitim verebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Okul Müdürü Doç. Dr. Eyyüp Mennan Yıldırım tüm öğretim elemanlarının yüksek lisansını ve doktorasını yapması için destek veriyor.
ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR
Aydın’ın merkezine sadece 33 km, Nazilli ilçesine ise 12 km mesafede olan, ulaşım sıkıntısının yaşanmadığı, YURTKUR’a ait iki adet yurt nedeniyle barınma problemi olmayan Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu, gerek modern binaları gerekse Ege’de bulunması nedeniyle oldukça talep görüyor. Sultanhisar Meslek Yüksekokulu öğrenci sayısını kısa bir süre içerisinde bin kişiye çıkarmaya hedefliyor.
KALİTESİ İLE GÖZ DOLDURUYOR
Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eyyüp Mennan Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre öğrencilerin okuldan memnuniyetlerini yaptığı anketlerle sürekli ölçen, eğitimin kalitesini sorgulayan ve deneyimli hocaları ile öğrencilerin maksimum donanımla mezun olması için büyük çaba sarf eden meslek yüksekokulu, öğrenciler arasında yapılan anketlerden yüzde 80’in üzerinde memnuniyet çıkması ile motive oluyor.
UYGULAMALI EĞİTİME ÖNEM VERİYOR
Öğrencilerine birey olarak bakan ve her bireyin en iyi eğitimi almasının sorumluğu ile hareket eden Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu, iki yıllık eğitim öğretim dönemini iyi planlayarak öğrencilerine yeterli eğitim vermek için var gücü ile çalışıyor. Uygulama eğitimine çok önem veren fakat meslek yüksekokullarının kurulduğu ilçe ile uyumlu programlarının sayısının az olması nedeniyle kendi binalarındaki yapılanmalar ile bu sorunu aşmaya çalışan Sultanhisar Meslek Yüksek Okulunun Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı uygulamalı eğitimde iddialı olan programlardan. Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi Güzellik Bilgisi Öğretmenliğinden mezun olan öğretim elemanlarının istihdam edildiği Türkiye’deki tek okul olan Sultanhisar Meslek Yüksekokulu, bünyesinde bulunan üç atölye ve sergi salonları ile cilt bakımından epilasyona, spadan masaja, makyajdan kostüme kadar eğitimin her kademesini öğrencilerine uygulamalı olarak veriyor.
Uygulama eğitimi ile dikkat çeken bir diğer program ise tarımsal işletmecilik ve Fidan Yetiştiriciliği Programları. Okulda biri yarım dönüm diğeri 300 metrekare olan iki adet sera bulunuyor. Bahar ve güz dönemlerinde yetiştiricilik yapılan okulda fidan yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki ekimi yapılıyor. Okulda bu bitkilerin yağı çıkarılıyor, hoş kokulu sabunlar yapılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.